Suur juubel toob Paidesse kokku tähtsad külalised

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu toimus Eesti Vabariigi 99. sünnipäevale pühendatud jumalateenistus Tallinna Toomkirikus, sajandal juubelil toimub oikumeeniline jumalateenistus, mida väisab ka president Kersti Kaljulaid, Paide Püha Risti kirikus.
Mullu toimus Eesti Vabariigi 99. sünnipäevale pühendatud jumalateenistus Tallinna Toomkirikus, sajandal juubelil toimub oikumeeniline jumalateenistus, mida väisab ka president Kersti Kaljulaid, Paide Püha Risti kirikus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tuleva aasta 24. veebruaril tähistame Eesti Vabariigi sünnipäeva suurejoonelisemalt kui muidu, sest 100. sünnipäev on seda väärt. Järvamaagi ei jää pidustustest puutumata. Kirss tordil on Paide kirikus peetav pidulik iseseisvuspäevale pühendatud oikumeeniline jumalateenistus, kus osaleb nii president kui ka mitusada kõrget külalist.

Paide Püha Risti koguduse juhatuse liige Andres Jalak avaldas, et koguduse pere on sellise suure sündmuse Paidesse jõudmisest unistanud juba ammu. Et see tuleva aasta veebruaris tõepoolest ka juhtub, selles on juhuste kokkulangevusi. «Lipuheiskamine ja kaitseväe paraad on sel korral Tallinnas, õhtune pidulik presidendi vastuvõtt Tartus ja siis leiti, et pidulik jumalateenistus oleks õige ära pidada Paides, mis jääb ju täpselt poolele teele,» selgitas ta.

Kesk-Eestis on veel pühakodasid, kus riigipeal ja tähtsatel külalistel oleks võimalus jumalateenistusel viibida, ent valituks osutus siiski Eestimaa südame pühakoda. «Ju oleme silma hakanud, ma ei oska öelda,» oletas Jalak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles