Aasta küla tiitel läheb Türi valla ääreala külale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villevere koolimaja ühed omanikud Triin Tarn (pildil vasakul) ja Margit Viigipuu on indu ja tahet täis. Nad usuvad, et õige varsti näitavad aastaid tondilossina seisnud koolimajas põlevad tuled, kuidas sees jälle elu keeb.
Villevere koolimaja ühed omanikud Triin Tarn (pildil vasakul) ja Margit Viigipuu on indu ja tahet täis. Nad usuvad, et õige varsti näitavad aastaid tondilossina seisnud koolimajas põlevad tuled, kuidas sees jälle elu keeb. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavalitsus kinnitas valla aasta külaks Villevere. Võitjale määratakse austusavaldusena aasta küla 2017 nimetus, rahaline preemia 320 eurot ja tunnustatakse rändauhind Küla Valgus.

 

Paljude ettevõtmiste eestvedajad Villevere külas on mittetulundusühingu Villevere Koolimaja tegijad eesotsas Veiko Viigipuuga. Küla tegemisi korraldab koos neli perekonda, kelle eesmärk on edendada kogukondlikku koostööd, suurendada konkurentsivõimet, hoida piirkondlikku kultuuripärandit ja põlvkondadevahelist sidusust. Selleks tehakse aktiivset koostööd ja kirjutatakse  projekte.

Kõikide küla tegemiste (kinoõhtud, loengud, peod) ajal on mõeldud ka laste peale ja korraldatud neile samas majas lastehoid. Tegeldakse ka rahvaharidusega, õpikojad ja koolitused on majas tavapärased. Infot oma tegemiste kohta jagatakse aegsasti ja üritused on rahvarohked.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles