Fotod, mis viivad jõulutunde: päästjad kiikasid mahajäetud majadesse ja kodutute magamispaikadesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hakkas Järvamaal esialgu pühapäevani kestma planeeritud aktsioon mahajäetud majade kontrollimiseks. Paide päästjaid ootas ees 25 hoonet.

Nii mõnedki hooned olid väga kergesti ligipääsetavad. Kodutuid mahajäetud majadest ei leitud, kuigi Laial tänaval asuva kahekorruselise maja teisel korrusel ja ühekorruselises hoovimajas tundus, et keegi oli äsja magamisasemelt tõusnud. Laga täis tuba, sassis voodi, põrand täis suitsukonisid, kõrvaltuppa kuhjatud kilekotihunnik, igas neist tühi süüteveelikupudel või paar. 

Need on kodud, kus päkapikud ei käi. Ka mitte jõuluajal.

Viimane nädal on toonud mitu traagilise lõpuga tulekahju, pea iga päev on tulekahju tagajärjel hukkunud inimene. Lääne päästekeskuse ettevõtmise eesmärk on jõuda potentsiaalsele tulekahjule juba enne selle algust, et takistada inimestel ennast ja teisi ohtu seada.

Probleemseteks kohtadeks on tühjana seisvad hooned, kuhu kodutud vihma, külma ja tuule eest peitu poevad. Samuti on probleemseteks paikadeks sotsiaalkorterid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles