Nädalavahetusel oli Iva muuseumis siiski vaid perenaise rollis ning ministeeriumi eelnõude asemel oli käsil hoopis taignategu.
Kuigi Türi vallas on mitmeid tuntud küpsetajaid, kellel oma piparkoogiretsept välja töötatud, siis Türi muusuemi juhataja Erika Jaanholdi sõnul oli muuseumirahva soov saada töötuba juhendama just Kaia Iva. „Me ju kõik oleme saanud maitsta tema hoidiseid ja küpsetisi ja need on ju imemaitsvad,” põhjendas ta.
Kerge aga igapäevaselt pealinnas ministriametis töötavat Iva muuseumisse töötuba juhendama saada polnud, aegu tuli klapitada omajagu. „Tegelikult oli meil see soov juba kaks aastat tagasi, nüüd siis lõpuks sai teoks,” rõõmustas Jaanhold. Kuigi poes võtab erinevate tootjate piparkoogitainaste valik silme eest kirjuks ning see on ka kiireim moodus kuidas piparkoogiisu rahuldada sest muud vaeva polegi kui rullimine ja vormide väljalõikamine, siis Jaanholdi arvates on ainuõige moodus tainas ikkagi ise valmistada. Nii on tema arvates kindel, et tainas saab täpselt nii magus või vürtsikas kui sööjale sobib. Aega kulub taigna valmistamisele küll omajagu, ent asi on seda väärt.
Kaia Iva ütles, et see retsept on nende kodus kasutuses 1988. aastast ning aja jooksul seda eriti muudetud polegi. Kui, siis ehk maitseainete täiendamise osas, sest omal ajal polnud poest kõikvõimalikke vürtse suurt saadagi.
Iva märkis sedagi, et teinekord ei põlga nende pere ära ka poetainast. Kui ikka äkki piparkookide küpsetamise kihk peale tuleb, sobib ka poes pakutav kraam kenasti ahjuplaadile sättida ja süüa.