EOK tõstab C-taseme olümpiaettevalmistustoetusi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustreeriv
Foto illustreeriv Foto: Andres Putting

Esindajate kogul kinnitas Eesti Olümpiakomitee C-taseme olümpiaettevalmistustoetuste tõusu 600 eurole kuus.

Eesti Olümpiakomitee tippspordikomisjoni esimees Tõnu Tõniste selgitusel käib pidev töö olümpiaettevalmistustoetuste süsteemi täiustamiseks. «Eelmisel sügisel juurutatud oetuste uus süsteem on end õigustanud ning pakub sportlastele suuremat selgust ja stabiilsust. Meie tippude seis on väga hea, olümpiaettevalmistussüsteem tagab neile korraliku sissetuleku. Tänavu septembris viisime ellu uue süsteemi olümpiaettevalmistusprogrammi kuuluvate sportlaste treenerite toetamiseks ning laiendasime toetust saavate treenerite ringi. Nüüd jõudsime C-taseme toetuste tõstmiseni,» selgitas Tõniste.

Tõniste sõnas, et C-tasemel on sportlased, kellel pole viimasest kahest aastast säravat tulemust tiitlivõistlustelt ette näidata, kuid kelles näeb olümpiakomitee potentsiaali kõrgete kohtade saavutamiseks. «Nemad hakkavad 1. jaanuarist saama ettevalmistustoetusena 600 eurot kuus, mida on senisega võrreldes 20 protsenti rohkem. Aastase toetuse tõstab see 6000 eurolt 7200 eurole, mis on juba tuntav vahe,» lausus Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles