Harukordne aasta: tüdrukuid sündis rohkem kui poisse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. jaanuaril tuli Järvamaa haigla sünnitusosakonnas ilmale tänavune teine beebi. 3340 grammi raske ja 50 sentimeetrit pikk poisslaps sündis Ave Leemetsa ja Andres Meistri perre, kus on ees kasvamas kolme ja poole aastane tütar Kristiina.
2. jaanuaril tuli Järvamaa haigla sünnitusosakonnas ilmale tänavune teine beebi. 3340 grammi raske ja 50 sentimeetrit pikk poisslaps sündis Ave Leemetsa ja Andres Meistri perre, kus on ees kasvamas kolme ja poole aastane tütar Kristiina. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui vanarahvast uskuda, siis pole sõda karta. Nimelt sündis läinud aastal Järvamaa haigla sünnitusosakonnas kümme tüdrukut rohkem kui poisse. Sellist seika võib pidada eriliseks, sest tavaliselt sünnib nii Järvamaal, Eestis kui ka laias maailmas poisse ikka rohkem.

Järvamaa sünnitusosakonna juhataja Marju Raja selgitust mööda on see lihtsalt fakt, et poeglapsi sünnib tavapäraselt rohkem, kuid elu jooksul saab neid paraku erinevatel põhjustel rohkem hukka kui naisi. «Seda näitab kogu maailma statistika,» märkis ta.

Nii näiteks sündis 2016. aastalgi Järvamaa haiglas 24 poissi tüdrukutest rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles