Politseis alustas tööd kiirreageerijate üksus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri kiirreageerijad. Fotol on esiplaanil vasakul Aivo Sauendi ja paremal Tanel Lips.
Lääne prefektuuri kiirreageerijad. Fotol on esiplaanil vasakul Aivo Sauendi ja paremal Tanel Lips. Foto: PPA

Möödunud neljapäeval kogunesid Pärnusse nii üksteise kui ka töötingimustega tutvuma Lääne prefektuuri kiirreageerijad, kes pärast neljanädalast väljaõpet hakkavad teenindama prefektuuri kuut maakonda, sealhulgas ka Järvamaad.

Lääne prefektuuri operatiivkeskuse juht Sander Peremees ütles, et tegemist on prefektuuri täiesti uue politseiüksusega. «1. jaanuarist sai selle loomine ja edasiarendamine alguse ning praegu hakkab piirkonnas tööle 13 kiirreageerijat,» selgitas ta. «Kiirreageerija on politseinik, kes on saanud täiendava väljaõppe ja varustuse tegutsemiseks ohtlikes olukordades. Kiirreageerijate peamisteks ülesanneteks on reageerida erakorralistele väljakutsetele, ohtlike kurjategijate kinnipidamisele ja vajadusel osaleda masside ohjamisel.»

Möödunud nädalal kogunesid mehed Pärnus, kus said kätte osa varustust, tutvusid töötingimustega ja kohtusid prefekt Kaido Kõplasega, kes ütles, et politsei eesmärk on turvalisust veelgi suurendada ja selle üksuse loomine aitab seda kindlasti teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles