Ilmad lähevad külmemaks. Hoiduge ülekütmisest ja haprale jääle ronimisest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkina ahi, Tori vald, Selja küla
Katkina ahi, Tori vald, Selja küla Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Riigi Ilmateenistuse andmetel on lähipäevadel oodata miinuskraade nii öösel kui ka päeval.

 

Siit mõned Päästeameti soovitused, mida kindlasti peaks silmas pidama, et tuleõnnetusi vältida. Külma ilmaga hoidu ülekütmisest, korsten peab olema puhas ja ärge sulgege siibrit liiga vara. Kui lisasoojuse saamiseks on vaja kasutada elektrilisi radiaatoreid või soojapuhureid, tuleb seda teha mõistlikult, et elektrisüsteemi mitte üle koormata. Soojapuhureid ja radiaatoreid ei tohi riideesemetega kinni katta.

Täiskasvanutel on viimane aeg lasetele meelde tuletada jääohutuse põhitõed, sest kerge jääkirme on juba peale saanud nii mõnigi kraav kui ka tiik. Jääle on ohutu minna alles pärast paarinädalast pidevat külma, kui jää paksus on vähemalt 10 cm. Meeles tuleb pidada seda, et ka siis võib jää olla õhem sildade juures, kõrkjate ümbruses ning allika- ja suubumiskohtades. Samuti on jää tavaliselt nõrgem voolava veega veekogudes. Ka pragude ja lõhedega jää on ohtlik. Kindlasti ärge jätke tähelepanuta oma lemmikloomi. Loomad nagu lapsedki ei taju hapra jääga seotud ohtusid ja võivad läbi õrna jää vette vajuda ning iseseisvalt sealt enam välja tulla ei suuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles