Võim võtab kuninga üle võimust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Richard³» proovid on täies hoos, kuid enne proovi teevad ka näitlejad ennast soojaks. «Hundiharjutust» teevad (vasakult) Richard III osatäitja Joosep Uus, Ingrid Margus, Ursel Tilk, Johannes Richard Sepping, pikali on Steffi Pähn.
«Richard³» proovid on täies hoos, kuid enne proovi teevad ka näitlejad ennast soojaks. «Hundiharjutust» teevad (vasakult) Richard III osatäitja Joosep Uus, Ingrid Margus, Ursel Tilk, Johannes Richard Sepping, pikali on Steffi Pähn. Foto: Erakogu

Eesti ainsale kuningate surma näinud linnas jõuab lavale lugu võimu küüsi sattunud Inglise kuningast, kes võib meile vastu vaadata nii õhtusest uudistesaatest kui ka sotsiaalmeedia ajajoonelt.

Paides märtsis esietenduva näidendi nimitegelast, Inglise kuningat Richard III, saadab legend väikeste poiste tapmisest, aga ka tema sõnaosavusest ja erakordsest vaprusest.

Tema eluajal tekkinud legendid, kahtlustused ja salapära on püsinud sajandeid pärast tema surma. Kõikvõimalikele oletustele ja sosinal räägitud lugudele andis omakorda hoogu William Shakespeare, kes sajand pärast kuninga surma tema eluloo näidendiks kirjutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles