Galerii: lapsed vedasid vägikaigast

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva vallas Albus toimusid täna maakonna lasteaedade talimängud.
 

Sel korral olid mängud pühendatud Eesti muinasjuttudele, see tähendab, et igas "pesas" (vaata galeriid) oli tähelepanu all üks muinasjutt ja lastel tuli sooritada sellega seotud ülesanne. Albu laste mängutoa juhataja Marge Mikson rääkis, et ettevalmistused talimängudeks algasid juba novembri lõpus. "Mõtlesime, et ka sportliku päeva võib Eestile sünnipäevaks kinkida ja seadsime rahvuslikud mängud ja temaatilised ülesanded kokku muinasjuttudega Kaval-Antsust ja Vanapaganast, Vaeslapse käsikivist, perenaisest ja peretütrest," lisas ta. Omal kohal olid mängud nagu "Sõit-sõit", vägikaikavedu, õlekoti tassimine ning muinasjutuline takistusrada.

Mikson kinnitas, et lapsed tuult ega talvekülma ei peljanud ning nautisid õues liikumist. "Ilm oli väga mõnus, veidi oli tuuline, aga lapsed kogu aeg liikusid ning külm küll ühelgi lapsel ei olnud selle 45 minuti jooksul. Võib-olla mõnel täiskasvanul, kes end õigesti riidesse ei pannud," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles