Lennukad unistused viisid ekskavaatoriroolist ohvitserivormi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja poeg, tulevane õhuväeohvitser Gert Tasang (32) on hea näide sellest, et kord õpitud eriala võib, aga ei pruugi jääda elukestvaks ametiks. Teedeehitajast ohvitseriks – see on olnud tema tee.

Järvamaalt Purdi külast pärit teedeehitaja Gert Tasang vahetas ekskavaatorikabiini esmalt relvaruumi ning seejärel õppeklasside ja sõjakoolis rakenduskõrghariduse omandamise vastu.

Kolmas kriips õhuväe eriala kadeti välivormi pagunil näitab, et õpingutes ongi ta jõudnud kolmandale õppeaastale. Koolitundide ja teoreetiliste ainetega on ühel pool, sel aastal hakkas mitu kuud kestev erialapraktika ning suvel võiksime Kaitseliidu Järva maleva endist relvurit vanemseersant Gert Tasangut Tartus kõrgema sõjakooli lõpuaktuse järel õnnitleda kui nooremleitnandi auastmes värsket õhuväeohvitseri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles