Tuleohutuskampaania tulekustutid jõudsid ka Järvamaale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekustuti.
Tulekustuti. Foto: SCANPIX

Päästeamet korraldas eelmise aasta viimasel kuul tuleohutuskampaania, mis oli suunatud kortermajade elanikele.

 

Eesmärgiks oli, et igas kortermaja korteris oleks töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.

Kampaania üheks suurimaks ettevõtmiseks oli kortermajadele korraldatud suitsuandurikampaania, kus päästeamet kutsus kortermaja elanike üles veenduma, et nende majas oleks igas korteris olemas töökorras suitsuandur. Selleks pidid kortermajade elanikud valima enda seast kampaaniajuhi, kes külastab kõik kortereid ning veendub, et suitsuandur on olemas ja ka töötab. Kui kõik korterid olid allkirjaga kinnitanud suitsuanduri olemasolu, sai ühistu registreeruda auhinnamängule, mille auhinnaks oli tulekustuti koos spetsiaalse kapi ja infotahvliga 100 kiiremale korteriühistule.

Järvamaalt võttis mängust osa ning saavad tasuta tulekustutid Päästeametilt korteriühistud Säreveres Põllu tänavalt, Väätsalt Põllu tänavalt ning Türilt Kraavi tänavalt. Võidetud tulekustutid paigaldatakse kortermaja ruumidesse piirkonna lähima päästekomando päästjate käe läbi.

Kortermajas tulekahju puhkemine ei puuduta vaid ühte inimest või tema pere. Iga inimene kortermajas peaks ise olema huvitatud sellest, et keskkond, kus ta elab, oleks ohutu. Tuleohutus, nagu ka makstud kommunaalkulud, peaks olema kõigi majaelanike ühine mure. Erisus nende kahe vahel on ainult see, et maksmata kommunaalkulud ei tapa, tulekahju aga küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles