Vibukooli noored võistlesid sisemaailmakarika etapil Prantsusmaal

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

19. - 21. Jaanuaril toimus Prantsusmaal Nimesis III sisemaailmakarika etapp.

 

Türi Vibukool oli esindatud 7 sportlasega. Plokkvibu juunioride noormeeste arvestuses osalesid Robin Jäätma ja Kristjan Puusepp, juunioride neidude klassis lasid Karolin Puusepp, Meeri-Marita Paas ja Kristi Ilves. Plokkvibu naiste klassis osales Lisell Jäätma. Sportvibu naisjuunioride klassis võistles Maris Tetsmann.

Nii Robini, Karolini kui ka Marise jaoks oli tegemist esimese sisemaailmakarika etapiga.

See võistlus on ühe suurima osavõtjate arvuga võistlus, mis toimub iga aasta alguses. Võistles ligi 1500 laskurit. Laskmine toimub kolmes suures hallis. Laskurid oli jaotatud kellaajaliselt gruppidesse.

Kõige esimesena alustasid kvalifikatsiooni laskmist plokkvibu naiste klassis Lisell Jäätma ja sportvibu juunioride klassis Maris Tetsmann. Lisell sai eelringides 105 naise hulgas 20. koha. Duellidesse jõudmiseks oli vaja jõuda 32 parema hulka. Maris lõpetas kvalifikatsiooni 89 laskuri seas 53. kohaga, ühtlasi on see ka tema lõplik koht.

Teises grupis alustasid plokkvibu juuniorid neiud kui ka noormehed.

Juunioride neidude klassis sai eelringides kõrgeima koha Kristi Ilves lõpetades 39 tüdruku seas 6. kohaga. Meeri-Marita Paas sai 10. koha. Karolin Puusepp näitas tublit laskmist ning saavutas 20. koha oma esimesel sise MK-etapil. Kuid duellidesse saamiseks tuli jõuda 16 parema hulka.

Suured sõbrad Kristjan ja Robin olid terve kvalifikatsiooni väga tasavägised. Kuid lõpuks suutis Robin 3 punktiga edestada Kristjanit ning saavutas 59 laskuri seas 8. koha. Kristjan sai protokolli kirja 12. koha. Kuna duellidesse pääses 32 parimat, siis oli meie noortel edasipääs kindlustatud.

Järgmisel päeval alustati duellidega.

Alles kadettide klassi kuuluv Meeri-Marita Paas sai esimeseks vastaseks Amanda Mlinaricu Horvaatiast, kellega ta on ennemgi võrdseid duelle lasknud. Ka sel korral selgitati parim lisanoole laskmisega. Kuid kahjuks tuli Meeri-Marital vastu võtta kaotus, sest vastase nool tabas tsentrile lähemale. Tulemuseks oli 145-145. Meeri-Marita lõpetas võistluse 9. kohaga.

Kristi Ilves, kes eelringides lasi isikliku rekordi sai esimeseks vastaseks Begum Topkraci Türgist. Tulemusega 138-143 edasipääsu ei taganud ning lõpetas võistluse 9. kohaga.

Kristjan Puuseppa esimeseks vastaseks oli prantslane Antonin Gardeur. Kahjuks pidi Kristjan tunnistama vastase paremust tulemusega 141-144 ning see andis talle 17. koha.

Robin Jäätma, kes kuulub alles kadettide klassi näitas duellides tugevat laskmist. Esimene vastane oli David Taylor Inglismaalt. Tulemusega 145-141 sai Robin võidu ning jätkas võistlemist ⅛ ringis. Teiseks vastaseks oli Stefan Heincz Austriast. Punktisummaga 146-144 võitis Robin duelli ning liikus ¼ ringi. Kolmandas ringis tuli vastaseks eelringides esimese koha saanud ameeriklane Connor Sears. Tasavägine duell lõppes seisul 143-144 vastase paremusega. Robin Jäätma sai oma esimesel sise MK-etapil kirja kõrge 8. koha.

Väga hea võistluse tegi juunioride klassi kuuluv Lisell Jäätma, kes võistlses vanemas vanuseklassis ehk plokkvibu naiste klassis.

Lisell Jäätma esimseks vastaseks oli eelmisel aastal maailmameistrivõistlused võitnud korealanna Soo Yun Song, kes on maailma reitingutabelis kolmandal kohal. Lisell näitas väga head laskmist ning võitis seisul 146-141 ning liikus edasi ⅛ ringi. Seal tuli vastaseks 4. asetusega türklane Yesim Bostan. Duell lõppes 148-142 türklase kasuks. Lisell saavutas  kõrge 9. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles