Järvamaa sai kuuekohalise summa toetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa. Silt. Maakond.
Järvamaa. Silt. Maakond. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigihalduse ministri käskkirjaga kinnitati nimekiri, mille alusel eraldatakse täiendavaid rahalisi vahendeid omavalitsustele ühiselt täidetavate ülesannete teostamiseks. Kokku toetatakse omavalitsuste maakondlikke arendustegevusi enam kui 2 miljoni euroga. Tegu on ühistegevustega, mida iga piirkonna omavalitsused teevad edaspidi koostöös, jätkates nii seni maavalitsuste poolt täidetud tegevuste elluviimist.

 

„Toetus eraldatakse kohalike omavalitsusüksuste volikogude poolt määratud maakondlikule koostööorganile, et nad saaksid ühiselt kavandada maakonna arengut ja suunata selle elluviimist ning ühiselt täidetavate rahvatervise, turvalisuse  ja kultuurivaldkonna ülesannete täitmiseks,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

Maakonna arengu kavandamisel ja suunamisel toetatakse maakonna arengustrateegia koostamist, maakondlikku võrgustikutööd ja väliskoostööd ning maakonna turundamist. Rahvatervise ja siseturvalisuse valdkonnas toetatakse näiteks maakonna turvalisuse nõukogude tööd, maakonna rahvastiku tervise analüüside ja strateegiate koostamist ning võrgustikutööd. Kultuurivaldkonnas toetatakse näiteks maakonna kultuuripoliitika kujundamist ja elluviimist ning üleriigiliste laulu- ja tantsupidude maakondliku komisjoni töö korraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles