Suusatajad panid end proovile Soomes

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusakaksikud Kaidy (paremal) ja Keidy Kaasiku
Suusakaksikud Kaidy (paremal) ja Keidy Kaasiku Foto: Leonhard Soom

Eelmisel nädalavahetusel võtsid Ambla SK suusatajad Kaidy ja Keidy Kaasiku osa Soomes peetavatest Põhjamaade noorte meistrivõistlustest. 

 

Reedel vabatehnikasprindis hoolitsesid parimate kohtade eest  Kaidy Kaasiku ja Vane Vähk, kes said vastavalt 11. ja  12. koha. Vane Vähk suutis küll oma poolfinaali lõpetada kolmandal kohal, mis hetkeks andis isegi seitsmenda koha, kuid natuke pärast lõpujoont kahjuks otsustasid kohtunikud kukutada ta 12. kohale, mille põhjustas vastase takistamine lõpusirgel. Võitjateks krooniti  Norra esindajad Helene Marie Fossessholm ja Ansgar Evensen.

Laupäeval olid kavas 5 ja 10 km klassikasõit. Naistest tegi kuldse duubli norralanna Marie Helene Fossessholm. Johanna Udras sai Eesti parimana 23. koha. Meestest viis poodiumi kõrgeima koha koju Rootsi esindaja  Pal Jonsson. Eesti parimana sai Art Kristjan Olesk 27. koha.

Lisaks noortekoondislastele osalesid Põhjamaade meistrivõistlustel mitme Eesti suusaklubi sportlased.

Ka algasid nädalavahetusel Šveitsis juunioride ja U23 maailmameistrivõistlused, kus on stardis Kaarel Kasper Kõrge ja Kaidy Kaasiku (lööb kaasa vaid tüdrukute teatesõidus). Ennekõike lähevad nad omandama kogemusi. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles