Jõuluhommik hooldekodus: vanur sai kommisöömise eest jalutuskepiga nuhelda (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalutuskepp.
Jalutuskepp. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eelmise aasta jõululaupäeva varahommik algas ühes Järvamaal asuvas hooldekodus kahe asuka omavahelise tüliga, mis tõi 63-aastasele mehele uue aasta alguses kaasa kriminaalmenetluse.

2017. aasta 24. detsembri hommikul kell 5 tuli 77-aastasel Endlil (nimetagem teda nii) peale vastupandamatu kommiisu, mistõttu otsustas ta avada kommikoti ning hakkas sealt isuga maiustusi nosima.

Kommipaberitega krõbistamine aga ei meeldinud Endli kolmele toakaaslasele ning üks neist otsustas Endlit selle peale jalutuskepiga nüpeldama hakata. Ühe jala tõttu ratastoolis liikuv 63-aastane Heino (nimetagem teda nii) peksis Endlit korduvalt jalutuskepiga, põhjustades kannatanule pindmisi nahamarrastusi.

Heino selgitas ise, et lõi Endlit sellepärast, et teda häiris kommipaberite ning kommikotiga krõbistamine, seda tunnistasid ka teised kaks toas viibinud meest. Kannatanu Endel rääkis oma tunnistuses, et ta tõepoolest tahtis varahommikul kommi süüa ning võttis need paberist välja, kuid ei saanud aru, et paberitega krabistamine tema kolme toakaaslase und võiks häirida.

Algatatud kriminaalmenetlust juhtinud prokurör rääkis kannatanuga ning soovitas tal edaspidi kommid juba õhtul paberist välja võtta ja öökapile panna, sest siis ei häiri ta tulevikus enam teiste und.

Kuna jalutuskepi käiku lasknud Heino sai aru, et löömine polnud õige tegu ning elab prokuröri sõnul kuriteo sooritamist sügavalt üle, otsustati kriminaalmenetlus otstarbekuse põhimõttel lõpetada. Samuti ei ole prokuröri hinnangul mõistlik Heinole määrata rahalisi kohustusi, sest tema sissetulek on väga väike ning kulub hooldekeskuse arve tasumiseks.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles