Menukas lastelavastus jõuab Paidesse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Teater

Kolmapäeval kell 12 on Paide Teatri-ja Muusikamajas võimalus väikestel teatrisõpradel kaasa elada Timbu-Limbule ja tema sõpradele, kel tuleb päästa Lumemöldrid.

On tõeline oht, et sel aastal lund ei tulegi, aga sellega ei saa küll leppida! Õnneks küll meil õues on lumi, aga kes teab kui kauaks.
Urmas Lennuki lavastus “Timbu-Limbu”, mis loodud Kalju Kanguri lastejutu ainetel, kõlab mitmehäälselt. Mitte üksnes laulude poolest, vaid ka detailides ja kihistustes. On suur pilt ja teine plaan, viiteid ellu ja kirjandusse, sõnamänge, krutskeid, mis pakub naudingut ka täiskasvanuile. Lastele pakub elevust nii mullimasin kui ka päris-päris lumemasin, mis tekitab elevust ning vähemalt üks kord talve jooksul peaaegu ehedat lumeelamust.  Laval toimuv on pikitud Villu Valdmaa lauludega, millele on sõnad kirjutanud samuti  lavastaja ise. 
Rõõmsalt leidlik kunstnik Jaak Vaus on loonud targalt lapseliku lavakujunduse, kus lustlikul moel loovad nukumaailma mõõtkava hiiglaslik jäätisepulk, tikutops, nööbid, niidirullid, Lego klotsid ja aabits. Kõik väike, mis on peidus laste mänguasjakastis on saanud suureks ning leidnud tee lavale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles