Teeolud püsivad talvised

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeolud Pärnus ja Pärnumaal.
Teeolud Pärnus ja Pärnumaal. Foto: SANDER ILVEST/

Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt lumised: mõnel pool puhtamad, sajupiirkondades lumisemad. Lund sajab mitmel pool üle Eesti, nähtavus teedel on kohati piiratud.

Prognoosi kohaselt tuleb täna pilves selgimistega ilm. Aeg-ajalt sajab lund, rohkem on sajuhooge hommikul, pärastlõunal jääb sajuhooge harvemaks. Õhutemperatuur jääb päeval -3..-5 °C vahemikku, vaid rannikul tõuseb kohati nullini. Teeolud püsivad seega talvised ning vastavalt tuleb valida sõidustiil.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

Ole ettevaatlik talvistes oludes neljarajalise maantee teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liikluse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510. Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles