Sel nädalal lähevad noored üle Eesti vanematega tööle kaasa

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed mahuvad vanemate kingadesse, kuid ei taha käia nende jälgedes
Lapsed mahuvad vanemate kingadesse, kuid ei taha käia nende jälgedes Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esmaspäevast algas nädal aega vältav algatus „Tööle kaasa!“, mil Eesti ettevõtted avavad vähemalt üheks päevaks uksed oma töötajate 7.−9. klassis õppivatele lastele, loomaks neile paremaid ning mitmekülgsemaid võimalusi tööeluga tutvumiseks. Tänaseks on algatuses osalemisest teada andnud 65 tööandjat ja 33 kooli üle Eesti, kus osalevate õpilaste arv ulatub tuhandeteni.

 

Vähemalt 65 tööandjat pakuvad oma töötajate lastele võimaluse tutvuda nende tegevusvaldkonnaga, erinevate ametite ja oma vanemate igapäevase tööga. Tööandjad tutvustavad noortele muuhulgas näiteks komplekteerijate, advokaatide, müüjate, lennujuhtide, mehhaanikute, baleriinide ja paljude teiste ametite tööd. Osalejaid on üle Eesti nii era-, avalikust- kui kolmandast sektorist, erinevatest valdkondadest, suurtest ja väikestest organisatsioonidest jne.

Algatus „Tööle kaasa!“ toimub 12.−16. veebruar üle Eesti. Projektis osalev õpilane tutvub töömaailmas toimuvaga ning näeb oma vanema igapäevatööd – milline on tema tööpäev ja -keskkond, töö sisu ning selle väärtus. Tööandjale loob algatus võimaluse tutvustada lastele ja noortele oma valdkonda, panustada järelkasvu ning olla avalikkuses märgatud kui sotsiaalselt vastutustundlik ja peresõbralik ettevõte. Soovi korral saavad huvilised projektiga jooksvalt ka vahemikus 12.−16. veebruar liituda.

Kuigi projekt on suunatud 7.−9. klassi õpilastele, lapsevanematele ja nende tööandjatele, saavad soovi korral kool või tööandja kaasata ka noorema ja vanema vanuseastme õpilasi. Seda on paljud registreerunud koolid ja tööandjad otsustanud ka teha.

Korraldajad kutsuvad algatuses osalevaid noori üles tegema pilte, kui nad projekti raames oma vanematega tööl kaasas on (perioodil 12.-16. veebruar) ja postitama neid sotsiaalmeediasse kasutades hashtagi #Töölekaasa. Kõigi postituse tegijate vahel loositakse välja kino ja raamatupoe kinkekaarte ning juhtmevabad kõrvaklapid!

Algatuse kohta saab rohkem teada veebilehel www.ettevotlikkus.ee/toolekaasa.

Algatust korraldab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda koostöös SA Innove ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles