Riigi sünnipäevanädalal läheb Järvamaa paugutamaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitsevägi.
Eesti kaitsevägi. Foto: Toomas Huik

1.jalaväebrigaadi tagalapataljon andis teada, et 19. – 23. veebruarini toimub tagalapataljoni kompaniisuuruse üksuse väliharjutus Järva vallas, Vao külas. 

„Harjutame tegutsemist hoonestatud alal ja majades – kasutame omanikuga kokkuleppel oma tegevuses Vaol tühjana seisvaid maju, mil uksi ees pole. Kasutame automaatrelvade, kuulipilduja imitatsioonivahendeid, õppekäsi- ja kattsuitsugranaate. Transpordivahendeid kasutame ainult teedel liiklemiseks," selgitas nooremleitnant Oskar Kivisiv. „Tegutseme kella 9 kuni 17 ja et teeme ka pauku, võiks koduloomad hoida siseruumides."

Sama toimub Vao külas 5.- 9. märtsini, kuid siis juba ka Järva vallas, Ervital, kuhu on koos kohtunikega oodata 200 mundrikandjat 1.jalaväebrigaadi tagalapataljonist. Alal liigeldakse maasturite ja veoautodega. Õppuse käigus eramajade hoovidesse ei tungita ja kasutatakse eelnevalt kooskõlastatud alasid. „Ervital tegutseme põhiliselt lautade ja lagunenud majade ümbruses, mõisapargis, raamatukogu ja lasketiiru ümbruses," ütles Kivisiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles