Evely Kaasiku võitis Eesti meistrivõistlustel kaks hõbedat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste seas krooniti lühirajal võitjaks Doris Kudre Värska orienteerumisklubist Peko. Järgnesid Evely Kaasiku (OK JOKA) ja Jonne Rooma (RSK Jõhvikas).
Naiste seas krooniti lühirajal võitjaks Doris Kudre Värska orienteerumisklubist Peko. Järgnesid Evely Kaasiku (OK JOKA) ja Jonne Rooma (RSK Jõhvikas). Foto: Eesti Orienteerumisliit

Põlvamaal Kuulmajärvel selgusid Eesti meistrid suusaorienteerumise lühi- ja tavarajal. Järvamaa edukaim naisorienteeruja Evely Kaasiku alustas aastat kahe hõbemedalivõiduga.

 

Naiste 6,04 km ja 19 kontrollpunktiga orienteerumistehnilisel nõudlikul tavarajal võitis Doris Kudre Värska OK Pekost ajaga 36.00. „Viimastl aastatel enam orienteerumisjooksule panustav Evely Kaasiku jäi konkurendile alla just tihedas suusaradade võrgus sujuva orienteerumiskiirusega ja lõpetas teisena,“ ütles orienteerumisklubi JOKA president Paul Poopuu. Pronksi võitis Jonne Rooma klubist RSK Jõhvikas.

Meeste 8,3 km ja 19 kontrollpunktiga lühirajal võttis kindla võidu Euroopa meistrivõistluste 14. mees Mattis Jaama Värska OK Pekost ajaga 39.19. Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteeruja Ilmar Udam oli pronksmedaliheitluses, ent pidi seekord leppima neljanda kohaga. Noorte konkurentsis saavutasid noormeeste M18 klassis Raiko Marrandi ja M16 klassis Artur Soo viienda koha.

Edasi võisteldi tavarajal. Naiste 11,22 km ja 26 kontrollpunktiga rajal võitis taas Doris Kudre. Evely Kaasikul ebaõnnestus Poopuu sõnul seekord suuskade määrimine ja heitlus kuldmedali eest. Tulemuseks ka seekord hõbemedal.

Meeste 15,06 km ja 30 kontrollpunktiga rajal korrdas oma eelmise päeva võitu Mattis Jaama. Vanameister Ilmar Udam pidi seekord tunnistama nooremate tugevust ja lõpetas üheksanda kohaga.

Naisveteranide N55 klassis heastas Siiri Poopuu hõbemedalivõiduga oma eelmise päeva ebaõnnetumise. Noormeeste M18 klassis saavutas raiko Marrandi neljanda koha ja Artur Soo M16 klassis viienda koha.

Järgmisena selguvad suusaorienteerumise Eesti meistrid sprindiradadel Värskas. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles