Lugejapreemia laureaat jagab kirjutades lootust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare lugejapreemia üle andmine Marek Kahrole Albu mõisas.
Tammsaare lugejapreemia üle andmine Marek Kahrole Albu mõisas. Foto: Erakogu

24. veebruaril anti Albu mõisas kätte XXXXI A.H.Tammsaare nimeline lugejapreemia, Järva vald tegi seda esimest korda. Preemia 500 eurot ja purgi õuna-pohlamoosi, Anton Hanseni lemmikut, sai Marek Kahro põnevusromaani „Kuradil on lapse nägu" eest.

 

Kahro elab Võrumaa metsade vahel. „Tee siia oli ilus. Ilmataat kinkis meile sinise taeva, keskel mustendavad metsad ja kõikjal valge lumi – seda on ülendav vaadata," lausus ta ja juhtis jutu Bernard Kangrole, kelle sünnikodu asus tema omast vaid paari kilomeetri kaugusel ja kes noore mehena oli sunnitud 1944. aastal oma kodukohast lahkuma. „Inimese jaoks, kes on sügavalt armunud oma kodumaasse, oli see raske. Tema luuletustes on nii palju koduigatsust, valu, mis meile on arusaamatu," rääkis ta. „Tihti küsitaksed, kas Võrumaa inspireerib. Ma ei oska seda öelda. Mis on inspiratsioon, kust see tuleb?"

Loe Järva valla kodulehelt edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles