Paides algavad võimumängud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Kultuurikeskus 30
Paide Kultuurikeskus 30 Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval, 10. märtsil esietendub Paide muusika- ja teatrimajas „Richard3“, mis põhineb William Shakespeare’i tragöödial “Kuningas Richard Kolmas”.

 

Eesti muusika- ja teatriakadeemia 28. lennu koostöölavastus „Richard3“ toob lavale inetud võimumängud, mille küüsi inimesed langevad. Richardid, kes tapavad kuninga, et ise kuningaks saada, ei ole meie kõrvalt mitte kuhugi kadunud. Nad kõnnivad meile tänaval vastu, naeratavad meelalt, figureerivad hommikuse ajalehe esiküljel, Facebooki newsfeed'is, õhtuste uudistesaadete ekraanil. Me elame neile kaasa. Nende käes on võim. Milline võim? Aga mis on võim? On see üldse midagi enamat kui illusioon? Kuidas võtab üks inimene teised enda kontrolli alla? Ja kuidas võim lõpuks võimul olija üle võimust võtab?

See, et “Richard3” just Paides lavale tuleb, pole juhuslik valik, sest Paidest on saamas uus teatrilinn. Paide linna ja EMTA lavakunstikooli kaks aastat tagasi sõlmitud koostöölepe oli esimene samm, et jõuda Paide teatri asutamiseni. Noored teatritegijad lavakunstikooli 28. lennust moodustavadki osa nendest, kes loodava Paide teatri loomingulist poolt juba sügisel sisustama hakkavad. Praegu esitavad nad Paides lõpulavastusi, eksamitöid ja teisi projekte.

„Richard3“ etendub 10., 11. ja 31. märtsil kell 18 Paide muusika- ja teatrimajas ning 2. aprillil Vene teatri suurel laval.

RICHARD3

Lavastaja Jan Teevet (EMTA lavakunstikooli 28. lend), laval näitlejad Steffi Pähn, Ingrid Margus, Joosep Uus, Johannes Richard Sepping, Ursel Tilk (EMTA lavakunstikooli 28. lend) ja Ene Järvis. Kunstnik Freda Purik (Eesti kunstiakadeemia), valguskunstnik Karolin Tamm (TÜ Viljandi kultuuriakadeemia), videokunstnik Maria Elisaveta Roosalu (TÜ Viljandi kultuuriakadeemia), helikunstnik Kirill Havanski (EMTA lavakunstikooli 28. lend), mõttetugi Oliver Issak (Tartu Ülikool).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles