Traktoritoetuse raha kulus mesilastele

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pritsikuur, kus tegutses mitu ettevõtet, kes PRIA-lt kümneid tuhandeid toetust saanud.
Pritsikuur, kus tegutses mitu ettevõtet, kes PRIA-lt kümneid tuhandeid toetust saanud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ave Kuusneem oskab elada. Ta pettis PRIA-lt välja 40 000eurose toetuse masinate soetamiseks, ostis raha eest hoopis kõike vajalikku mesilaste pidamiseks ja nihverdas 8000 eurot lihtsalt kõrvale.

Kuusneem ütles, et tema suhtes polevat ühtki nõuet üleval, ning keeldus ka teemat kommenteerimast. «Kõik, mis puudutab seda asja, on lõpetatud,» teatas naine lakooniliselt. Ta jättis vastamata küsimusele, miks pole ta PRIA-le toetust tagasi maksnud, kuigi amet seda temalt juba 2014. aastast alates nõuab, ning katkestas telefonikõne.

Ene Tulp PRIA teabeosakonnast ütles, et neli aastat tagasi esitatud nõue on siiski veel üleval, kuid neile pole midagi tagasi makstud. Kannataja poolena loobus PRIA ka tsiviilhagist Kuusneeme ettevõtte Mõisamaius OÜ vastu. «Kuna ettevõttel ei olnud juba toetuse tagasinõudmise ajal vara, oli võimalus tsiviilhagiga toetusraha tagasi saada niikuinii nullilähedane,» selgitas Tulp. Vahepeal uue omaniku kätte liikunud varatu ja majandustegevuseta Mõisamaius sai uue nime Globecom Group OÜ ning kustutati registrist mullu juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles