Türi büroohoone ehitatakse ümber munitsipaalelamuks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet
  • Projekti kogumaksumus on 836 000 eurot

SA Kredex otsustas rahastada Türil Wiedemanni tänav 1 asuva kolmekorruselise viilkatusega elamu-büroohoone ümberehitust munitsipaalelamuks.

„Valla arengukava üldeesmärgiks on erinevate võimaluste olemasolu oma kodu loomiseks noortele peredele, spetsialistidele ja valla koolides töötavatele pedagoogidele ning neile eluruumide üürimise võimaldamine,» sõnas Türi valla majandusosakonna juhataja Urmas Kupp Türi valla kodulehel.

Kupu sõnul plaanitakse energiasäästu raames soojustada lagi, otsaseinad, küljeseinad ja sokkel ning vahetada kõik veel vahetamata aknad ja uksed. „Samuti plaanitakse ehitada küttesüsteem ruumide kaupa reguleeritavaks ning tagada normikohane õhuvahetus. Plaanis on rajada soojustagastusega ventilatsioon ning paigaldada päikesepaneelid 50 kW elektri tootmiseks. Tööd peavad olema tehtud aastaks 2020.“, ütles ta.

Munitsipaalelamufond peaks Kupu sõnul olema kaasaegne ning piisav eluaseme teenuse tagamiseks neile isikutele, kes on õigustatud kasutama munitsipaaleluruume vastavalt seadusele või kohaliku omavalitsuse eelistustele, kes vajavad eluruume ajutiselt töötamiseks kohalikus omavalitsuses või kes oma sotsiaalmajanduslikust olukorrast tulenevalt ei ole võimelised ise endale eluruumi soetama või üürima.

Projekti kogumaksumus on 836 000 eurot. KredEx toetab 418 000,00 euroga, mis moodustab 50% projekti kogumaksumusest. Ülejäänud 50% katab Türi vallavalitsus oma 2018. ja 2019.a eelarvelistest vahenditest.

Üüripindade väljastamine toimub vallavalitsusele laekuvate avalduste alusel, kus esimeseks eelistuseks on õpetajad Türi valla koolidesse ja valla ametnikud ning vabade pindade olemasolul ka teised taotlejad.

Üürnikena on ka projekti elluviimisele järgneva viie aasta jooksul eelistatud eelkõige töötavad inimesed, vanaduspensionäridele ning sotsiaalteenuseid vajavatele sihtgruppidele pakutakse eluruume teistes sotsiaalmajades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles