Keeleteo auhinna pälvis loomaarstiteadlase koostatud kogumik

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi ühisgümnaasiumis reedel aset leidnud keeleteokonkursi lõpuaktusel kuulutati välja 2017. aasta parimad keeleteod.

Tegijatele andis auhinnad üle haridus- ja teadusminister Mailis Reps. «Tunnustame neid, kes vaid miljonilise rahvakillu emakeele hoidmisel ja arendamisel on midagi tähelepanuväärset ja kultuuriväärtuslikku korda saatnud,» ütles Reps. Keeleteo auhinnale kandideerijaid oli kokku 23.

Aasta keeleteoks valiti Enn Ernitsa artiklikogumik «Sõna haaval. Emakeelest tehiskeelteni». Kogumik koondab autori olulisemaid kirjutisi keeleteaduslikel teemadel, millest suurel osal on ka laiem kultuuriline taust ja tähendus. Üle seitsmesaja leheküljeline teos sisaldab valikut 1972.–2015. aastal avaldatud artiklitest. Kogumiku autor, Eesti maaülikooli kauane õppejõud ja emakeele seltsi auliige Enn Ernits on harukordne isik Eesti kultuuriloos. Ehkki hariduselt ja ametilt loomaarstiteadlane ja -õppejõud, on ta viimastel kümnenditel olnud silmapaistev eesti ja soome-ugri keeleajaloo ja keelega seotud kultuuriloo uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles