Paide linn plaanib müüa kinnisvara

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Aia 2 maja aastate eest, kuiseal tegutses veel kontoritarvete kauplus Taig.
Väike-Aia 2 maja aastate eest, kuiseal tegutses veel kontoritarvete kauplus Taig. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Müügist saadav tulu läheb linna elukeskkonna parandamiseks
  • Rentnikud ei pea pindadelt kohe välja kolima

Paide linnavolikogu võttis oma märtsikuisel istungil vastu otsuse võõrandada suulise enampakkumise korras Paide linnale kuuluvad kinnisvaraobjektid: Suur-Aia tänav 25 alghinnaga 70 000 eurot, Väike-Aia tänav 2 alghinnaga 130 000 eurot ja Roosna-Alliku alevikus, Nooruse tänav 8-1 alghinnaga 1600 eurot.

Linnapea Priit Värk selgitas, et kahel esimesel kinnistul olevaid ruume ei kasutata avalikul otstarbel, vaid need on välja renditud ja kasutusel äripinnana. "Kohaliku omavalitsuse ülesanne ei ole tegeleda ärikinnisvara rentimisega, sellega tuleb väga hästi toime erasektor. Laekuva raha kavatseme investeerida Paidesse, et meie kodulinna elukeskkonda parandada," sõnas ta.

Värk toonitas, et vara müümise protsess on alles alguses ja järgmiste sammudena tuleb moodustada enampakkumiseks komisjon ning seejärel vaadata, palju on sellise alghinnaga võimalikke ostjaid.

Suur-Aia 25 kinnistul rendivad äripindu OÜ Femme, OÜ Fatseeder, OÜ Solaan ja OÜ Sõbrad Koos. Kokku on renditavat pinda 270,5 ruutmeetrit.

Väike-Aia 2 kinnistul rendivad äripindu TÜ Dawo, LRK Autokoolitus OÜ, Ergo Insurance SE, OÜ Charlot, FIE Juksaar, FIE Nurmeots. Kokku on renditavat pinda 660,5 ruutmeetrit.

Roosna-Alliku alevikus asuv Nooruse 8 korter 1 seisukord on halb, sest hiljutises põlengus tekkisid suured tule- ja veekahjustused.

„Suur-Aja 25 ja Väike-Aia 2 rentnike lepingud kehtivad edasi ka siis, kui omanik vahetub," lausus Värk.

Avaliku enampakkumise täpsem teave ja kuupäev on peagi leitav Paide linna kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles