Kokkuvõtte: mullu leidis Järvamaale tee pea 200 000 turisti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba
Hotellituba Foto: SCANPIX

Järvamaa Turismiinfokeskus küsitles 43 maakonna majutuskohta ja 35 turismi muud teenust pakkuvat objekti, et saada teada, kuidas läks turismiaasta 2017 Järvamaal. 

Kogutud andmete põhjal külastas Järvamaa turismiobjekte kokku 192 216 turisti. Võrreldes mullusega, kui maakonda külastas194 987 klienti, on väike tagasiminek ja eelmisel kevadel püstitatud aastaeesmärk 200 tuhat klienti, jääb oma aega ootama.

Vaatamisväärsuste, teemaparkide ja aktiivse puhkuse pakkujate juures käis 161 000 klienti, ülejäänud olid ööbijad, kes peatusid meie hotellides ja puhkemajades.

Külastatavamad paigad on Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus, Aravete kardirada, ajakeskus Wittenstein, A.H.Tammsaare muuseum Vargamäel, Kilplaste küla, vanatehnika varjupaik, Kirna mõis ja teised tuntud meie maakonna turismiettevõtted. Hästi on külaliste poolt vastu võetud 2017 aasta uustulnuk Türi elamuspark.

Järvamaa külastajad on suures osas üksikturistid, kes liiguvad väikesemate seltskondade või perega. Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles