Keskkonnaamet kutsub Avastusrajale seiklema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkarada pidi vaatetornini ja tagasi astuja teeb märkamatult kolme kilomeetri pikkuse ringi looduse rüpes.
Matkarada pidi vaatetornini ja tagasi astuja teeb märkamatult kolme kilomeetri pikkuse ringi looduse rüpes. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaamet kutsub rahvusvahelise õuesõppepäeva ja südamekuu puhul kõiki huvilisi õue tärkavat loodust märkama ja tervist turgutama, kasutades selleks digitaalset rakendust Avastusrada.

 

Tänasest 30. aprillini on igas Eesti maakonnas avatud vähemalt üks „Liigu ja õpi Avastusrajal 2018“ virtuaalne rada, mille läbimist looduses toetab nutiseadme veebilehitsejas töötav rakendus. Igal rajal on 15 kontrollpunkti, kus osalejad saavad küsimustele vastates oma teadmisi testida ja koguda uut infot piirkonna loodus- ja kultuuriobjektide kohta. Koostöös Tervise Arengu Instituudiga on tänavu kõigil radadel ka mõned sellised ülesanded, mis suunavad matkaja mõtlema oma tervisele.

„Kõige lihtsam viis oma tervise parandamiseks on looduses liikumine. Teadlaste sõnul annab positiivse efekti tervisele ka pargis või muudel linna rohealadel jalutamine, rääkimata metsa minekust. Meie avastusradu võib leida nii Eesti suuremate linnade rohealadelt kui ka Karulast, Iisakust ja Hiiumaalt. Olenemata raja asukohast võib kindel olla, et looduses matkamine ennetab terviseprobleeme, vähendab stressi ja aitab avastada uusi põnevaid paiku meie ümber,“ lausus Liisi Mäeumbaed, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist.

„Liigu ja õpi Avastusrajal 2018“ rajad on leitavad Avastusraja kodulehel, kust igaüks saab valida endale meelepärase. Mängimiseks on vajalik laetud, internetiühendusega nutiseade, millel tuleb sisse lülitada GPS ja lubada veebilehitsejal tuvastada osaleja asukoht. Raja läbimine looduses ja ülesannete lahendamine võtab aega kuni poolteist tundi.

Tänasest 30. aprillini on igas Eesti maakonnas avatud vähemalt üks „Liigu ja õpi Avastusrajal 2018“ virtuaalne rada, mille läbimist looduses toetab nutiseadme veebilehitsejas töötav rakendus.

Avastusrada on nutiseadme veebilehitsejas töötav rakendus, mille abil saab luua õues läbitavaid interaktiivseid radu. Rakendus loodi 2015. a Keskkonnaameti ja Tallinna Ülikooli koostöös, projekti rahastati Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Keskkonnahariduse arendamine“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles