Noorte [eel]arvamusfestival murrab noorte eelarvamusi ja müüte

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival - Teine päev
Arvamusfestival - Teine päev Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavu suvel, 16. juunil toimub Haapsalu promenaadi pargis esimene Noorte [eel]arvamusfestival. Tegemist on Paide Arvamusfestivalist inspireeritud noortefestivaliga, mille eesmärk on toetada noorte hääle tugevnemist avalikus aruteluruumis.

[Eel]arvamusfestivali eestvedajaks Läänemaal on Haapsalu Noortevolikogu. Koos võetakse ette ja hakatakse otsast murdma nii ühiskonnas noorte kohta kui ka noorte endi loodud eelarvamusi ja müüte. „Oluline on, et noored saaksid oma arvamust avaldada turvalises keskkonnas, kus nende häält kuulatakse ja arvesse võetakse. Lisaks avardab sündmus noorte silmaringi ning mõistmist, kuidas elu tegelikult käib. Sel suvel paneme üheskoos Eesti noortega pead kokku ning arutleme olevikust ja tulevikust Läänemaal, Eestis ja maailmas,“ sütitas Haapsalu Noortevolikogu esimees Karl-Edward Uibo.

2015. aastast Narvast alguse saanud [eel]arvamusfestivalide eesmärk on olnud arendada kogukondlikku arutelukultuuri ja kodanikualatust Eesti eri piirkondades, et võimestada inimesi kohaliku elu küsimustes kaasa rääkima. “[Eel]arvamusfestivaliga Haapsalus soovime motiveerida ka Läänemaal elavaid või selle piirkonnaga seotud inimesi mõtlema siinsele kogukonnale ja Läänemaa tulevikule olulistel teemadel, avaldama oma arvamust, küsima olulisi küsimusi ning üheskoos vajalikke muutusi ellu kutsuma. Arvamusfestival loob selleks õdusa ja inspireeriva kohtumispaiga,” lausus Arvamusfestivali eestvedaja Maiu Lauring.

Festival ootab kuni 27. aprillini läänemaalaste ja kohalike organisatsioonide ettepanekuid aruteludeks. Kuna programmi kõik ei mahu, valib Noorte [eel]arvamusfestivali meeskond välja need, millel on: selge põhjendus ja eesmärk, eesmärgi saavutamist hästi toetav aruteluvorm ning erinevaid vaatenurki esile toov mitmekesine osalejate koosseis. Lisaks peavad kõik ideede esitajad olema valmis pakutud arutelu ise korraldama. Rohkem infot ja ideede esitamise võimalus aadressil.  

Festival ootab kuni 27. aprillini läänemaalaste ja kohalike organisatsioonide ettepanekuid aruteludeks.

Festivali programm avalikustatakse maikuu keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles