KAPO Järvamaal: Kreml otsib Eestist «kaasmaalastest» järelkasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte hõlvamise üritust Järvamaal väisasid mullu Venemaa suursaadik Aleksandr Petrov (paremalt kolmas) ja Venemaa välisministeeriumi kaasmaalaste poliitika osakonna juht Oleg Malginov (paremalt neljas).
Noorte hõlvamise üritust Järvamaal väisasid mullu Venemaa suursaadik Aleksandr Petrov (paremalt kolmas) ja Venemaa välisministeeriumi kaasmaalaste poliitika osakonna juht Oleg Malginov (paremalt neljas). Foto: Kaitsepolitsei aastaraamat

Venemaa loob oma lähiriikides, sealhulgas Eestis, noorte «kaasmaalaste» võrgustikku, mille eesmärk on leida Kremli lõhestuspoliitikale aktiivne järelkasv.

 

«Kreml kardab, et nende vanad mõjuhoovad kaovad ära. Mõte on 10–15 aasta pärast mõjutada Eesti sisepoliitikat,» kirjeldas kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu eelmisel nädalal.

Kaitsepolitsei avaldas, et Venemaa on alates 2015. aastast alustanud uute noorteürituste formaatidega või laiendanud varasemaid ülemaailmseteks. Mitmel neist on käinud ka Eesti noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles