Muusikakooli õpilased olid rahvusvahelisel klaverikonkursil edukad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver.
Klaver. Foto: Margus Ansu

Josip Hatze nimelise muusikakooli eestvedamisel toimub Horvaatias 23. rahvusvaheline klaverikonkurss Daleki Akordi.

 

Kokku osaleb konkursil 91 mängijat Horvaatiast, Montenegrost, Bosnia ja Hertsegoviinast, Türgist, Sloveeniast, Slovakkiast ja Eestist. Pianiste hindab rahvusvaheline žürii. Konkursi tase on väga kõrge.

Eestit esindavad Türi muusikakooli õp Anne Toome klaveriklassi õpilased Maria Palling ja Annabel Narits, kelle tulemused on märkimisväärselt head: Maria Palling - 2. koht esimeses vanuserühmas, Annabel Narits – 3. koht teises vanuserühmas. Esimeses vanusegrupis oli mängijaid 15, teises 24. Täna-homme on võistlemas III-VI vanuserühma mängijad. „Kuna samal ajal toimub ka sama kooli eestvedamisel rahvusvaheline konkurss  lauljatele ja kitarristidele, siis lõppkontsert tõotab tulla huvitav, kuna üles astuvad kõikide konkursil osalenud erialade vanuserühmade parimad,“ ütles Türi muusikakooli direktor Silja Aavik.

Konkursil osalemist toetab Eesti Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles