Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Pühapäeval tehti Paides ajalugu Jüriöö märgutulede eksperimendiga. Peaminister Jüri Ratas läitis Paide vallimäel jüriöö lõkkest tõrviku, millega süütas vallitorni katusel märgutule. Sealt edasi läks tuli tõrvikutega inimeselt inimesele kandudes edasi Tallinnasse, Tartusse, Rakveresse ja Pärnusse läbides teel erinevaid Eestimaa külasid. Kuidas tuleteekond kulges ja millal märgutuled sihtpunkti jõudsid, saab lugeda täpsemalt juba värskest ajalehest.

*Eestis postiteenuseid pakkuv Omniva alustas kevadist pakiautomaadivõrgu laiendust Koerust, kui eile sai paika esimene 20st maale paigaldatavast automaadist. Tegemist on esimese pakiautomaadiga, mis töötab uuel ja pidevalt arendataval tarkvaral. Seega ootab postiettevõte klientidelt tagasisidet süsteemi parendusteks. Pakiautomaadi tulek Koeru on samm postkontori sulgemise poole, mis ettevõtte teatel juhtub hiljemalt juuni jooksul.

*Järvamaal on Eestis kõige rohkem teismelisi rasedaid, suitsetavaid rasedaid, depressioonis mehi ning raskeid, surmaga lõppevaid tööõnnestusi, selgub riiklikust tervisekäitumise ja heaolu ülevaatest. Hea poole pealt on meil aga Eesti parim perearstide suhtarv (183,7) elanike kohta ning elanike liikumisharjumused vanuses 15–74. Mida põnevat veel tervisearengu instituut järvalaste tervisekäitumise kohta välja tõi, saab teada ajalehest.

Lisaks nendele lugudele saab teisipäevast ajalehest teada:

*kes pärandihoidjatest saavad tunnustuse

*milline lind varitseb värvulisi

*mis muljetega naasid Järvamaa ettevõtted Maamessilt

*kelle küpsetatud leib mekkis jürilaadalistele kõige enam

*milliste tunnetega lõpetas Viking Window esiliiga hooaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles