Gripilaadsetesse haigustesse haigestunute arv on hakanud vähenema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp suudab elada temperatuuril 37 kraadi. Madalama või kõrgema tempe­ratuuri juures see hävib.
Gripp suudab elada temperatuuril 37 kraadi. Madalama või kõrgema tempe­ratuuri juures see hävib. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ning grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestunute arv on hakanud vähenema. Arstide poole pöördus 16. nädalal (16. – 22.04.2018) 3717 inimest, neist 47 protsenti olid lapsed.

 

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks, kuid gripi hääbumisest veel rääkida ei saa, sest hospitaliseeritud inimeste arv püsis jätkuvalt suhteliselt kõrgel tasemel.

Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 1766 inimest, neist 102 on lisandunud viimase kolme nädala jooksul. Üle 75% hospitaliseerimist vajanud patsientidest olid täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Viimase kolme nädala jooksul on märkimisväärselt vähenenud ka laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude arv. Laboratoorse kinnituse said sel nädalal 121 A-ja 35 B-gripiviirust.

Rasked gripijuhud

Gripihooaja algusest alates on gripi tõttu intensiivravi vajanud 208 inimest. 

Registreeritud on 92 gripist tingitud surmajuhtu, surnute mediaan vanuseks on 80 eluaastat. Haiglaravi kestvus oli keskmiselt 7,5 päeva (1-37päevani).

Kõik intensiivravi vajanud kuulusid gripi suhtes riskirühma vanuse ja kaasuvate haiguste tõttu. Üks inimene oli väidetavalt terve, informatsioon kaasuvate haiguste kohta puudus 13 inimesel, neist 9 surid. Ülejäänud 194 inimesel olid kaasuvad haigused. Põhilisteks riskifaktoriteks on olnud südameveresoonhaigused, neist puhtalt südamega seotud probleemid olid 45 patsiendil, teistel patsientidel lisandus üks või kaks muud patoloogiat. Muudest patoloogiatest domineerisid dementsus, krooniline obstruktiivne kopsuhaigus, onkoloogia, neerupuudulikkus ja diabeet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles