Ministrid vastavad Euroopa päeva üritustel rahva küsimustele Euroopa Liidust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva kabinet
Kaia Iva kabinet Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1. mail algavad Euroopa päeva üritused, mis haaravad paari nädala jooksul Euroopa Liitu kuulumise tähistamisse kogu Eestimaa. Üritustel astuvad üles ja vastavad inimeste küsimustele Euroopa Liidust ka valitsuse liikmed. 

 

„Euroopa Liit teenib oma inimesi. Kujundades meie ühist tulevikku Euroopa Liidus, on oluline teada, millised on inimeste ootused ja lootused, ideed ja mured,“ rääkis peaminister Jüri Ratas.

Sarnased mõttevahetused elanikega toimuvad kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides ning iga riik koostab arutelude tulemustest kokkuvõtte. Kõik arvamused koondatakse kokku ning Euroopa Liidu riigi- ja valitsusjuhid hakkavad neid arvesse võttes oma edasistes tegevustes prioriteete seadma. Lisaks koostab Euroopa Komisjon mais veebiküsimustiku, millele kõik Euroopa Liidu elanikud vastata saavad.

„Seega on Euroopa päeva üritused palju enamat kui ideekorje või mõttevahetus. Aruteludes osaledes on kõigil eestimaalastel võimalik otseselt mõjutada Euroopa Liidu tulevikku. Loodan, et meie inimesed kasutavad aktiivselt seda võimalust, sest Euroopa Liit on meie igapäevaelu lahutamatu osa,“ selgitas Ratas.

1. mail osaleb sotsiaalkaitseminister Kaia Iva Euroopa päeva tähistamisel Türil.

Sellel aastal tähistab Eesti juba 12. korda Euroopa päeva 9. mail, väärtustamaks kuulumist Euroopa Liidu perre ning rahu ja ühtsuse säilimist Euroopas. Sel puhul on 9. mail Stenbocki maja hoov (Rahukohtu 3, Tallinn) avatud kõigile huvilistele, peaminister Ratas on kohal kell 15-16. Lisaks on kohal riigikantselei, Eesti Rahvusraamatukogu Euroopa Liidu infokeskuse ja rahandusministeeriumi esindajad. Kõik külalised saavad lahendada ristsõna ja võita auhindu ning pildistada end EV100 fotoseina taustal, et jäädvustada oma fotoalbumis see Eestile oluline aasta.

Lisaks korraldab Euroopa Komisjoni esindus Eestis sel aastal 1.-16. maini üle Eesti Euroopa päeva üritusi. 1. mail osaleb sotsiaalkaitseminister Kaia Iva Euroopa päeva tähistamisel Türil. Reedel, 4. mail vastab Valgas rahva küsimustele peaminister Jüri Ratas. 5. mail on siseminister Andres Anvelt Narvas, 6. mail kultuuriminister Indrek Saar Rakveres, 8. mail majandus- ja taristuminister Kadri Simson Pärnus ning 16. mail maaeluminister Tarmo Tamm Põlvas.

Rohkem infot Euroopa päeva üritustest leiab kodulehelt www.euroopapaev.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles