Paides toimub rahvatantsufestival

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa tantsupidu Valga keskstaadionil.
Rahvatants, tantsijad, taidlejad, tantsur
Valgamaa tantsupidu Valga keskstaadionil. Rahvatants, tantsijad, taidlejad, tantsur Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paides toimub eesootaval nädalavahetusel rahvatantsufestival "Rahvatants paneb silmad särama".

XII koolinoorte vabariiklik rahvatantsufestival "Rahvatants paneb silma särama" on Paide Muusika ja Teatrimajas 05. mail kell 18 ja Paide Vallimäel 06. mail kell 13 (esinejate rongkäik sellele eelnevalt Paide Gümnaasiumi juurest läbi linna Paide Vallimäele).

Igakevadisel traditsioonilisel rahvatantsufestivalil osaleb seekord 55 tantsurühma pea 900 tantsijaga 10 maakonnast – Harjumaalt, Ida- ja Lääne-Virumaalt, Viljandimaalt, Läänemaalt, Raplamaalt, Jõgevamaalt, Pärnumaalt, Tartust, Tallinnast ja loomulikult Paidest.

Festival on oodatud sündmus ja vahva kokkusaamiskoht erinevas vanuses tantsulastele.

Festivali raames pakutakse noortele huvitavat ning harivat tegevust erinevates õpi- ja töötubades ning võimalust esineda suurel lava Paide Muusika- ja Teatrimajas ning vabas õhus Vallimäel.

Seekord on festivalil ka väliskülalised. Tantsurõõmu pakuvad Leedu noored tantsuansamblist Grandinele Panevežysest (juhendaja Zita Rimkuviene).

Festivali korraldavad Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ning Pelgulinna Gümnaasium koostöös Paide Muusika- ja Teatrimaja, Paide Gümnaasiumi ja Ühisgümnaasiumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles