Olavi Allase võtab ette murdmaajooksu meistrivõistlused

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa meeste 3000 meetri murdmaajooksu võitjad: III Johannes Laur (vasakult), I Olavi Allase ja II Kevin Nutov.
Järvamaa meeste 3000 meetri murdmaajooksu võitjad: III Johannes Laur (vasakult), I Olavi Allase ja II Kevin Nutov. Foto: Leonhard Soom

5. mail toimuvad Elvas Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused, kus selguvad parimad alates U14 vanuseklassist kuni täiskasvanuteni. Starti on oodata 258 jooksjat.

 

Meestest läheb tiitlit kaitsma Allar Lamp (TÜ/ASK), kellele pakuvad konkurentsi teised meie tipud Tiidrek Nurme (TÜ/ASK), Andi Noot (Tartu SS Kalev), eelmise aasta teise koha omanik Olavi Allase (KJK Järvala), Kenny Kivikas (TÜ/ASK) jt.

Naistest on tiitlikaitsjana stardis Kelly Nevolihhin (KJK Vike). Esikoha nimel tahavad kindlasti kaasa rääkida ka eelmise aasta hõbemedali omanik Birgit Pihelgas (Individuaalvõistleja) ja Kaisa Kukk (Treeningpartner) ning kindlasti veel mitmed teised võistlejad.

Rohkelt osavõtjaid on noorte vanuseklassides. 2017. aasta tüdrukute U14 võitja Anastassia Bogatõrjova (SK Mitš) võitleb seekord juba U16 vanuse medalite eest. U16 klassis on stardis ka Luna-Aleksandra Lagoda (TÜ/ASK), kes äsja võitis naiste arvestuses Suurjooksu ümber Viljandi järve.

Meestest läheb tiitlit kaitsma Allar Lamp (TÜ/ASK), kellele pakuvad konkurentsi teised meie tipud Tiidrek Nurme (TÜ/ASK), Andi Noot (Tartu SS Kalev), eelmise aasta teise koha omanik Olavi Allase (KJK Järvala), Kenny Kivikas (TÜ/ASK) jt.

Christelle Vall (Audentese SK) võitis eelmisel aastal kulla U16 vanuses ja on nüüd stardis U18 arvestuses. U16 eelmise aasta hõbeda teeninud Lotte Puusepp (SK Lindon) osaleb samuti U18 klassis nagu ka meie käimise tulevikulootus Jekaterina Mirotvortseva (KJK Kalev-Sillamäe).

Eelmisel aastal neidude U18 vanuses meistriks tulnud Lisette Ploomipuu (SK Lindon) tuleb starti U20 konkurentsis ja U20 vanuse võitnud Eleri Etverk (KJK Vike) U23 arvestuses.

Poiste U14 klassi eelmise aasta kullavõitja Dan Šemeljov (SK Maret-Sport) saab seekord oma võimeid võrrelda U16 arvestuse jooksjatega. Aasta tagasi U16 klassi meistritiitli võitnud Kristian Otlot (Up Sport) osaleb nüüd aga U18 vanuseklassis. U18 möödunud aasta esikolmikust on seekord U20 klassis rajal ka Karol Hanga (KJK Kose 2000).

Aasta tagasi U20 meeste seas kolmandaks tulnud Karel-Sander Kljuzin (TÜ/ASK) stardib ka seekord samas vanuseklassis, hõbedale jooksnud Mark Abner (Treeningpartner) aga U23 arvestuses.

Täiskasvanud ja U23 klass võistlevad 4 km distantsil, U20 mõlemad vanused 3 km distantsil. U18 noormehed selgitavad meistrid 3 km pikkusel rajal, U18 neiud aga 2 km pikkusel rajal. U16 vanuse poisid jooksevad 2 km, U16 tüdrukud 1,5 km. U14 vanuseklassis läbivad nii tüdrukud kui poisid 1 km.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles