Kontserdisari "Klassikaraadio tuleb külla" jõuab Järvamaale.

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noodid.
Noodid. Foto: Erik Prozes / Postimees

Maikuus jätkub populaarne sari "Klassikaraadio tuleb külla" kontsertidega Järvamaa ja Pärnumaa koolides. Kontserdisarja eesmärk on pakkuda õpilastele klassikalise muusika kogemust ja äratada nendes muusikahuvi, samuti korraldada noortele muusikutele esinemisvõimalusi ja publikuga suhtlemise kogemust tutvustades põlvkonnakaaslastele klassikalist muusikat, oma pille ja Klassikaraadiot.

Tänavu lähevad koos Klassikaraadioga koolidesse külla ETV populaarsel konkursil "Klassikatähed" osalenud muusikud:

Kristin Müürsepp (flööt), Johannes Põlda (viiul), Tanel-Eiko Novikov (marimba), Linda-Anette Verte (viiul), Kaspar-Oskar Kramp (tromboon) ja Arko Narits (klaver).

14. mail alustavad esinemisreisi kontserdiga Albu Põhikoolis Kristin Müürsepp, Johannes Põlda ja Tanel-Eiko Novikov (marimba). Kontserti juhib Klassikaraadio toimetaja Lisete Velt.

Tänavu lähevad koos Klassikaraadioga koolidesse külla ETV populaarsel konkursil "Klassikatähed" osalenud muusikud:

Järvamaa kontserdipaigad:

14. mai kell 10 Albu Põhikool

14. mai kell 13  Türi Ühisgümnaasium

15. mai kell 9 Vodja Kool

15. mai kell 13.20 Koeru Keskkool (Aruküla mõis)

16. mai kell 14 Paide Muusikakool (Klassikaraadio salvestus)

Muusikud on esitamiseks valinud teosed, mis kõnetaksid nii noori kuulajaid kui ka kogenud kontserdikülastajaid.

Kontserdid on tasuta ja oodatud on kõik muusikahuvilised. Muljeid ja reisipäevikut, samuti lisateavet esinejate kohta saab lugeda veebilehelt err.ee/ktk, fotogalerii on Klassikaraadio Facebooki lehel.

Klassikaraadio algatas koolikontsertide sarja "Klassikaraadio tuleb külla" 2012. aastal. Ettevõtmist on saatnud kooliõpilaste ja õpetajate soe tähelepanu ja Eestimaa koolides on antud kokku juba 62 kontserti. Kontserdisari "Klassikaraadio tuleb külla" on pälvinud ERR-i aastapreemia.

Kontserdisarja toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles