Väikeste sünnitusosakondadeta tuleksid lapsed ilmale autos või kodus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Berg: Tõnis (vasakult), Paul Voldemar, Adele Sofia, Katrin ja Tim tunnevad ennast oma Roovere kodus õnnelikult. Peaaegu ühekuuse Timi tulek perre ei valmistanud mingit muret, sest õnneks on Järvamaa haiglas veel alles heal tasemel sünnitusosakond.
Perekond Berg: Tõnis (vasakult), Paul Voldemar, Adele Sofia, Katrin ja Tim tunnevad ennast oma Roovere kodus õnnelikult. Peaaegu ühekuuse Timi tulek perre ei valmistanud mingit muret, sest õnneks on Järvamaa haiglas veel alles heal tasemel sünnitusosakond. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

16. aprillil sündis Järvamaal Rooveres elava Katrin ja Tõnis Bergi perre kolmas laps. Sünnitus kulges ootamatult kiiresti. Õnneks jõudis pere õigeks ajaks Paidesse Järvamaa haigla sünnitusosakonda.

Kui aastate eest oleks kavandatud sünnitusosakonna sulgemine teoks tehtud, võinuks laps ilmavalgust näha Tallinna poole kihutavas autos.

Katrin Berg oli siiralt õnnelik, et tema kodust 15 kilomeetri kaugusel on sünnitusosakond siiski olemas. «Valude algamisest poja sünnini läks mul vaid kaks tundi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles