Päästeameti inspektorid viibutasid Järvamaa kortermajade suunas näppu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne. Kortermaja.
Pilt on illustratiivne. Kortermaja. Foto: Kenno Soo

7. -11. maini toimus üle Eesti kortermajade kontrolli kampaania. Inspektorite tagasisidest jäi kõlama tõsiasi, et ainult iga neljanda kortermaja puhul ei ole tuvastatud tuleohutusnõuete rikkumisi ning nende elanikud võivad enda tegemiste üle uhked olla. Enamikel juhtudel aga tuvastati erineva ohuga puudusi.

 

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits andis teada, et Järvamaal kontrolliti 5 kortermaja, millest kolm olid korras ning kahel leiti puudused. Puudustest nimetati ära tuletõkkesektsioonide ja elektripaigaldiste puudused ning ühel korral ka põlevamaterjalide ladustamine trepikojas.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo vaneminspektori Lennart Okase sõnutsi on Järvamaa korterelamute üldmulje päris hea. Muret teevad keldrist trepikotta väljuvad uksed, mille ette on kogunenud mõningaid elulisi esemeid ning seetõttu on evakuatsiooniteed taksitatud. Vaneminspektor Lennart Okase sõnutsi on olukord läinud Järvamaal aastatega ainult paremaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles