Toidukogumispäevade hittideks olid kuivained ja makaronid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank kogub Pärnus annetusi.
Toidupank kogub Pärnus annetusi. Foto: Urmas Luik

11. ja 12. mail toimusid üle Eesti Toidupanga selle aasta kevadised toidukogumispäevad. Toidupank tänab kõiki osalenud vabatahtlikke, toidu annetajaid ja toidukogumispäevadel osalenud kauplusi.

Puudust kannatavate perede jaoks annetasid poekülastajad 44 toidupoes kokku 22 000 kilo toidukaupa. Vabatahtlikuna oli kaasatud sellesse ettevõtmisesse ligi 900 inimest, kes aitasid poodides toidukaupa koguda, transportida ja ladustada. Toidukogumispäevad toimusid erinevates Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarketi, Konsumi ja Maxima toidupoodides.

Taas annetati kõige suurem kogus toidukaupa Tallinnas ja Harjumaal, 10 kaupluse peale kokku 9640 kilo toidukaupa. Tartus annetati 5 kaupluses kokku 1940 kilo toitu ning Pärnu 5 kampaanias osalevas poes kokku 2150 kilo toitu.

Taas oli kõige populaarsem annetatud toidukategooria kuivained (kokku annetati 4730 kilo). Sellele järgnesid makaroni- ja pastatooted (kokku annetati 3993 kilo) ning purgisupid ja -toidud (kokku annetati 3012 kilo).

Kogutud toidukaupa kasutatakse toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi osana.

Kogutud toidukaupa kasutatakse toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi osana. Meie iganädalane toiduabi koosneb nii värskest päästetud kui ka toidukogumispäevadel annetatud kauasäilivast toidukaubast. Toidupanga juhi Piet Boerefijni sõnul saab tänu annetatud kaubale aidata paljusid puuduses elavaid inimesi järgnevate kuude jooksul. „Oleme südamest tänulikud kõikidele toidukogumispäevadel osalejatele. Kogutud toidukaup aitab meil jagada inimestele stabiilsemat iganädalast toiduabi.“

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Samast aastast on korraldatud ka regulaarselt mitu korda aastas toidukogumispäevi, mille raames on eraisikutel võimalus kaasa aidata Toidupanga tööle ja aidata toidukabaga puudust kannatavaid inimesi. Tänaseks töötab Eestis 14 Toidupanka, kes tegelevad päevast päeva sellega, et päästa kaubandusest söögikõlbulik toit ja jagada see puudust kannatavatele inimestele. Toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid ja kaupa, mida mingil põhjusel ei saa müüa. Vabatahtlike abiga need tooted komplekteeritakse ja jagatakse tasuta puudust kannatavatele peredele.

Toidupank kuulub Euroopa toidupankade föderatsiooni (FEBA) ja Vaesuse Vastu Võitlemise Euroopa Võrgustikku (EAPN Eesti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles