Noored talletasid kilde kodukoha ajaloost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Tampuu peamine sõiduvahend on olnud buss, mistõttu otsustas ta ka oma uurimistöös keskenduda bussiliiklusele.
Martin Tampuu peamine sõiduvahend on olnud buss, mistõttu otsustas ta ka oma uurimistöös keskenduda bussiliiklusele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval pidasid maakonna noored kodu-uurijad Eesti ringhäälingumuuseumi ja Türi muuseumi ruumes 42. konverentsi, kus tutvustasid lähemalt tänavusi töid, millega olid heitnud pilgu koduümbruse ajaloole ja inimestele.

Konkursi korraldaja, Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts hindas, et noored on ära teinud olulise töö. «Sel aastal on konverentsil kõva tase, väga keeruline oli valida 13 töö hulgast kõige tugevamat ja tublimat,» ütles ta.

Teemasid oli seinast seina: näiteks olid õpilased uurinud Vahuküla talude ja haridusasutuste ajalugu, keskendunud isikutele, nagu Türilt pärit Viljandi teatri näitleja  Klaudia Tiitsmaa ja Koigi kooli kauaaegne õpetaja Tiina Ruubel, Paide linnapeade tööle, sõiduvõimalustele Türil, teedevõrgustikule Koerus ja Järva-Jaani ümbruse kohanimede päritolule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles