Järva valla vapiloomaks sai hunt

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva valla sümboolika
Järva valla sümboolika Foto: Järva vald

Järva vallavolikogu kinnitas eilsel istungil valla sümboolikakonkursi tulemused. Volinikud hindasid võidutööks kavandi Häkri, millel on kujutatud hunti.

Valla lipul ja vapil on kujutatud kuldsel/kollasel taustal musta värvi hunti, valvsuse, lojaalsuse ja julguse sümbolit. Vapi alaosas on metsa ja kevadet sümboliseerival rohelisel põhjal kuldne/kollane rõngasrist.

Järva valla avalike suhete peaspetsialist Maarja Kauge selgitas, et voolav lainelõige üleminekul roheliselt kuldsele/kollasele viitab Kesk-Eesti kaunistele soo- ja rabajärvedele ning Järva valla nimele.
Logol on kujutatud seitset stiliseeritud rohelist lehte, mis koonduvad kujuteldava taime varre külge sümboliseerides seitset liitunud valda. Seitse on ka paljude rahvaste jaoks õnnenumber. Kroonlehed võivad olla nii valgel kui ka mustal taustal.
Kavanditega tutvus ka riigikantselei juures tegutsev ekspertkomisjon, kelle soovitusel viisid võidutöö autorid oma kavandi kooskõlla heraldikanõuetega.

Järva vallavanem Rait Pihelgas õnnitles võitjatjaid ja tänas kõiki sümboolikakonkursil osalejaid. „Ei olnud kavandeid, mis ei oleks kõnetanud, igal kavandil oli oma iseloom. “

Avaliku konkursi Järva valla vapi, lipu ja logo leidmiseks korraldas Järva vallavolikogu. Konkursile saadeti kokku kümme tööd, millest komisjon valis välja kuus kavandit, mis pääsesid edasi rahvahääletusele. Ka rahvahääletuse võitjaks osutus Häkri.

Järva valla sümboolikakonkursi parimad
1. koht: Häkri, autorid Ahto Härm ja Alar Kriisa (preemia 2000 eurot)
2. koht: Autor: Siker, Kavand: Ristik,  autor Liina Kald (750 eurot)
3. koht: Autor: Siker, Kavand: Tamm, autor Liina Kald (250 eurot)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles