Üle 2500 sõduri jätkab teenistust reservis

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik hakkab tulevikus ajateenistusest kõrvale hoidjad pitsitama erinevate lubade ja õiguste piiramisega.
Riik hakkab tulevikus ajateenistusest kõrvale hoidjad pitsitama erinevate lubade ja õiguste piiramisega. Foto: Andres Haabu

Selle nädalaga lõpetas üle 2500 eelmise aasta juulis ja oktoobris teenistust alustanud sõdurit oma väljaõppe, et jätkata teenistust reservis.

 

Suurem osa ehk üle 1300 ajateenija teenis 1. jalaväebrigaadi üksustes, omandades oskused jalaväelase, suurtükiväelase, pioneeri ja tankitõrjuja erialadel tegutsemiseks. 2. jalaväebrigaad arvas reservi ligi 700 ajateenijat. Samuti lõpetasid sel nädalal ajateenistuse staabi- ja sidepataljoni, Vahipataljoni, mereväe ja toetuse väejuhatuse logistikapataljoni 2017. aasta suvel ja sügisel saabunud kutsealused.

Juulikutsega ajateenistusse saabunutest koolitati reservüksuste autojuhid ja juhtivkoosseis, oktoobris teenistust alustanud kutsealused õppisid täitma rivikoosseisu ametikohti.

Juulikutsega ajateenistusse saabunutest koolitati reservüksuste autojuhid ja juhtivkoosseis, oktoobris teenistust alustanud kutsealused õppisid täitma rivikoosseisu ametikohti. Enne reservteenistuse algust osalesid ajateenijad mais peetud suurõppusel Siil 2018.

Uued ajateenijad saabuvad teenistusse juulis, praegu jätkavad üksustes teenistust jaanuaris 11 kuuks kaitseväkke saabunud ajateenijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles