Paides ringi luusinud ilves jäi auto alla

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eile teatati keskkonnaameti ulukiuurijale Peep Männilile, et viimasel ajal Paide linnas ja selle läheduses ringi uidanud noor ilves on tõenäoliselt auto all jäänud. Asja uurima asunud Männil leidiski ilvese laiba Tallinna tänava Olerexi tanklast Mäo poole liikudes maantee äärest.

Männil ütles, et koristas õnnetu saatusega looma tee äärest ära ja tegi talle kiire lahangu. Ilves oli saanud viga ja surnud selle tagajärjel. «Nagu arvata võis, oli eelmise aasta isane ilvesekutsikas väga haige. Tal olid ilmselged kärntõve tunnused ja seda nii raskel kujul, et oleks niikuinii hinge heitnud. Ainult et nüüd pääses ta piinadest kergemalt, sest kärntõbi kustutab looma eluküünla väga pikalt ja piinarikkalt,» selgitas ta.

Männil sõnas, et selles vanuses noor elujõus ilves peaks kaaluma umbes 15 kilogrammi, kuid see loom kaalus vaid viis kilogrammi, olles keskmisest veidi kogukama kassiga ühes kaalus. «Väliselt on ilvestel kärntõbe raske hinnata, sest nad ei lase nii silmanähtavalt karva maha nagu teised metsloomad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles