Muusikakooli õpilased osalevad konkurssidel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaverimäng.
Klaverimäng. Foto: Elmo Riig / Sakala

Türi muusikakooli klaveriõpilased osalevad III rahvusvahelisel konkursil „Musica Pianoforte 2018“ Leedus.

 

7. juunini toimub Leedus, Prienais Antano Kučingi nimelise Kunstide Kooli eestvedamisel III rahvusvaheline klaverikonkurss „Musica Pianoforte 2018“. Konkursil osalevad solistid, klaveriansamblid ja kammeransamblid. Solistid võistlevad kaheksas kategoorias vanuses 8-15 aastat, ansamblid viies kategoorias osalejatega vanuses 9-18 aastat.

Türi Muusikakoolist osalevad solistide konkursil õp Anne Toome klaveriklassi õpilased Maria Palling (A2 kategoorias – sünd. 2009) ja Annabel Narits (A4 kategoorias - sünd. 2007). Mõlemate mängijate kavas on 3 teost, sh üks Riine Pajusaare loomingust.

Soliste osaleb üle 120-ne ja esindatud on järgmised riigid – Valgevene, Venemaa, Läti, Leedu, Eesti ja  Poola. Mängijaid hindab rahvusvaheline žürii, kuhu kuuluvad oma ala professionaalid Leedust, Ungarist ja Prantsusmaalt.

Türi Muusikakooli õpilane osaleb klaverikonkursil Hiiumaal

MTÜ Tobiase Seltsi ja Käina Huvi- ja Kultuurikeskuse eestvedamisel toimub Hiiumaal 4. juunini XIII Rudolf Tobiase nimeline klaveriõpilaste konkurss, millega tähistatakse helilooja  145. sünniaastapäeva, meenutatakse J. S. Bachi ja austatakse eesti heliloojaid seoses Eesti Vabariigi 100. juubeliga. Konkursi kohustusliku pala autoriks on sellel aastal Rasmus Puur ja teos kannab pealkirja „Valva mu üle“.

Konkurss toimub kolmes vanuserühmas: kuni 10-aastased, 11-13-aastased ja 14-16-aastased. Osalejaid on rekordiline arv – 58 õpilast 24-st koolist. Esinejatega on kaasas 33 õpetajat. Kuni 10-aastaste grupis osaleb Türi Muusikakooli õp Miina Jõgisalu klaveriklassi õpilane Helerin Seera. Nooremas vanuserühmas tuleb esitada 3 teost R, Tobiase, J. S. Bachi ja eesti autori loomingust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles