Paide triatlonil teevad oma stardi mitmed Eesti kuulsused

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon. Pilt on illustratiivne.
Triatlon. Pilt on illustratiivne. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Laupäeval, 9. juunil toimub Paide triatlon, mis on Eesti karikavõistluste avaetapiks. Kuni 250 osalejaga triatloni esimene start on Paide tehisjärve ääres kell 10.

 

Laste vanuseklasside osalejad ujuvad 150 m, sõidavad rattaga 4 km ning jooksevad 1 km. Noorte B-klassi ja harrastajate distants on 375 m ujumist, 10 km ratast ja 2,5 km jooksu.

Harrastajate distantsil teevad esimese triatloni Annely Adermann ja Kaire Vilgats. Annely ja Kaire on Telia 4:18:4 Otepää, 17. juuni ning Telia 4:18:4 Tallinn 5. augusti triatloni hea eeskuju saadikud, kus tuleb ujuda 400 m, sõita rattaga 18 km ning joosta 4 km. Nii Paide triatloni kui ka IRONMAN sarja triatlonite raames Otepääl ja Tallinnas toimuvate 4:18:4 lühitriatlonite eesmärk on pakkuda võimalikult paljudele triatlonikogemust ja toetada liikumist ning aktiivset eluviisi.

Harrastajate distantsil teevad esimese triatloni Annely Adermann ja Kaire Vilgats.

Paide triatloni kõige suurem start ja osalejate arv on sprindidistants, kus tuleb ujuda 750 m, rattaga läbida 20 km ning joosta 5 km ning starti asuvad noored A ja juunioride klassi ning kõigi vanuserühmade naised ja mehed.

Stardis on Eesti karikasarja võistluste eelmiste aastate tipud ning paljud harrastajad. Paide triatlon on hea võimalus kontrollvõistluseks enne IRONMAN 70.3 Otepää poolpikka triatlonit 16. juunil. Triatlonihooaja avastardi sprindidistantsil teeb Otepääks ja IRONMAN Tallinn täispikaks triatloniks treeniv Raivo E. Tamm.

“Mul on väga hea meel, et Eesti triatlonisuvi algab taas Paide triatloniga ning soe maikuu on võimaldanud treenida nii tippudel kui ka esimest triatlonit tegevatel harrastajatel. Hea meel on näha, et osalejate arv on sellel aastal oluliselt suurem kui eelmisel aastal”, ütles peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles