Rulluisutajad vallutavad linnasüdame autodelt

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Türi noortekeskus

Kui Paide katsetab kesklinna ruumieksperimendiga suvel teist korda, siis naaberlinn Türi plaanib linnasüdames samasugust ettevõtmist esimest korda. Autoga liiklejad pääsevad küll kesklinnast endistviisi läbi, ruumi võidetakse jalakäijatele hoopis parkimiskohtade arvel.

Türi noortekeskuse eestvedamisel on nimelt kavas hõivata osa kesklinna autoparklast, et see alates juuni keskpaigast augusti alguseni ära kasutada hoopis asisemate tegevuste tarbeks.

Noortekeskuse juhi Sulo Särkineni peas on mõte sellest, et suvisel ajal võiks Türi kesklinn olla ligitõmbavam, küpsenud vähemalt paar viimast aastat, ent teised projektid ja ajapuudus on nõudnud lõivu ja teostuseni pole asi siiani jõudnud. Eelolev suvi tuleb teisiti ja nüüd võib Särkinen uhkelt kuulutada, et Leader projekti «Türi kesklinn atraktiivseks» kestel on 15. juunist 5. augustini linnaruumi eksperimendiks kesklinna parkla osaliselt suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles