Ülbe ja andekas kunstnik tegi Koerus haruldast tööd

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Eesti kunstiakadeemia professor Hilkka Hiiop ütleb viie minuti jooksul korduvalt millegi kohta «haruldane», siis tähendab, et nii on. Koeru Maarja-Magdaleena kiriku altariruumi seinal seisnud krutsifiks, mille on 17. sajandi lõpul valmistanud kuulus meister Christian Ackermann, seda kahtlemata ka on.

Kui eelmisel hilissügisel uurisid Eesti kunstiakadeemia tudengid professor Hilkka Hiiopi eestvedamisel Türi kiriku altarit ja kujusid, siis käesoleval nädalal jõudis kunstiakadeemia ja kunstimuuseumi veetav ning neli aastat vältav uurimisprojekt «Christian Ackermann – Tallinna Pheidias, ülbe ja andekas» järjega Koeru kirikusse.

Taaskord olid koos kunsti- ja ajalooekspertidega kaasas maksu- ja tolliameti töötajad. Kiriku rahaseis neid aga ei huvitanud, eesmärk oli hoopis röntgeniaparaadi kaasabil uurida krutsifiksi seisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles