Päästjate keskmine põhipalk tõuseb tuhande euroni

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Siseminister Andres Anvelt ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu leppisid täna kokku päästjate ja päästeteenistujate palgatõusu lõplikus jaotuses, mille kohaselt tõuseb päästjate keskmine põhipalk tulevast aastast tuhande euroni ehk 23,6 protsenti.

 

2019. aasta lisaeelarvest eraldati Päästeameti palgafondi kasvuks 7,9 miljonit eurot ehk 19,8% Päästeameti palgafondist. Eelkõige tõuseb lisaraha arvelt Päästeameti eesliini töötajate ehk päästjate palk.

„Tegemist on ajaloolise läbimurdega – kui me varasematel aastatel oleme astunud väikesi samme palgatõusu poole, siis nüüd on tegemist suure spurdiga õiges suunas,“ ütles siseminister Andres Anvelt, kes lubas, et päästjate palk jätkab tõusmist ka tulevikus ning lõppeesmärk on see, et päästja saaks vähemalt Eesti keskmist palka.

Päästjate keskmise põhipalga tõus 1000 euroni tähendab päästjate keskmise põhipalga kasvu 23,6%, teiste teenistujate palk tõuseb keskmiselt 15,4%. Iga ametikoha ja teenistuja palgatõusu vajaduse ja suuruse otsustab valdkonna juht eraldi.

Päästjate keskmise põhipalga tõus 1000 euroni tähendab päästjate keskmise põhipalga kasvu 23,6%, teiste teenistujate palk tõuseb keskmiselt 15,4%.

Päästjate põhipalgale lisandub keskmiselt 11% lisatasu öötöö ja pühade ajal töötamise eest.

2017. aastal oli päästja keskmine põhipalk 808 eurot, 2019. aastast on päästja keskmine põhipalk 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles